Hav grønne planter hele året fra havecenterets webshop

En vinterhave kan godt være et trist syn. Hvis der ikke falder sne i den mørke tid på året, så kan man godt komme til at længes efter noget grønt at se på. Stauderne har for længst mistet deres farver og glans og frugttræerne står nøgne og stritter med deres bare grene.  Græsplænen ligner en skygge af sig selv og bærbuskene er de rene skeletter. Her ville det være rart med nogle planter, der altid var grønne og fyldige. Sådan nogle kan man finde i havecenteret.

Der findes masser af stedsegrønne planter, som kan vokse i vores haver. Vi kender alle grantræet, som vi danser om til jul, men disse træer er ikke særligt velegnede til haver i den størrelse, vi normalt har i villakvartererne. De bliver for store og kommer let til at overskygge både vores egen have og naboernes. Men andre stedsegrønne planter, som buksbom, taks og laurbær egner sig fortrinligt til selv små have. En del af de stedsegrønne planter kan også klippes, så man kan holde dem i en størrelse, der passer til haven.

En stedsegrøn hæk kan være løsningen

Man kan også bruge stedsegrønne planter som hækplanter. Thuja er et eksempel på en plante, der fint kan plantes som hæk rundt om haven. Med sådan en hæk får man en dejlig grøn indramning af haven hele året rundt. Og så ser thuja i øvrigt meget dekorativ ud med sne på. En hæk, der består af stedsegrønne planter, kan være den ideelle løsning, hvis man gerne vil have noget grønt at se på, også i vintermånederne. Der er flere sorter, der egner sig. Spørg endelig dit havecenter til råds.

Find det på nettet

Når et havecenter går online, så kan det komme til at se lige så dejligt og indbydende ud som plantorama.dk. Her er tale om en webshop for alle, der elsker planter. Og dyr. For dette havecenter har nemlig også tilbehør til vores kæledyr, men det er en anden historie. Men under alle omstændigheder, så er denne webshop et besøg værd. Der er meget at kigge på og læse om.