Skal du have lakerede gulve?

Gulvene har stor betydning for hjemmets udtryk. Et smukt gulv kan løfte et rum og give det stemning og sjæl. Man kan gøre meget med gulve. Nogle lægger klikgulve, andre maler plankerne, og så er der dem, der godt kan lide at se træet i det smukke gulv. Her er der også flere veje, men her handler det om dem, som vælger at lakere deres ny slebne gulve. Det er nemlig noget, man kan få et fantastisk flot resultat ud af. Og svært er det ikke.

Man kan få gulvlak i flere forskellige udgaver. Ultramat, mat, halvmat og blank. Det er en smagssag, hvor meget genskin man vil have. Kig rummet og gulvet godt igennem, før du beslutter dig. Under alle omstændigheder, så vil resultatet blive flot, især hvis du bruger gulvlak af god kvalitet. Der er ikke noget smukkere end at træde ind i en stue med ny lakerede gulve. Det giver stemning og stil, og det er meget let at holde. For gulvlak går helt ind i træet på plankerne og indkapsler dem i et beskyttende lag.

Først slibe

Før man går i gang med lakken, så er det vigtigt at slibe gulvet af. På den måde får man det smukkeste og mest robuste resultat. Du kan selv leje en slibemaskine og gøre arbejdet, eller du kan få en professionel til hjælp, hvis du er mere tryg ved det. Når man sliber et gulv, vil det åbne porrerne, så den gode gulvlak kan trænge ind.

Støvsug derefter gulvet og rengør det grundigt med gulvrens. Vask derefter med vand tilsat eddikesyre. Lad gulvet tørre til næste dag. Så er du klar til selve lakeringen med gulvlak. Her er det vigtigt at have de rigtige redskaber som malerulle og pensel. Husk altid at male med træets årer. Du kan læse mere om processen i instruktionen på Decofarvers hjemmeside.

Det flotte færdige gulv

Man kan glæde sig over et flot lakeret gulv længe. Har man brugt en god gulvlak, så vil resultatet holde i årevis til stor glæde for alle husets beboere. Selvgjort er velgjort, som man siger.