Hvilken Person Ville Kunne Nå Dine Mål?

Vi lever i en tid, hvor de fleste endelig har fået mulighed for at overveje deres egne personlige mål her i livet. Det er fantastisk, og har ført til mange fascinerende livshistorier og enorme gennembrud indenfor stort set alle felter. Når folk pludseligt har overskuddet til at drømme, og selvtilliden til at turde kaste sig ud i at gøre disse drømme til virkelighed, bliver verden til et bedre sted for os alle.

Men selvom der er blevet mere plads til, at folk kan drømme i det moderne samfund, så er der stadig mange der aldrig tager skridtet ud i, at gøre disse drømme til virkelighed. Det kan være både skræmmende og uoverskueligt at skulle tage dette skridt. Bare det at anerkende, at vores drøm er mere end bare ren fantasi, åbner nemlig døren for at vi kan fejle. Hvis vi begynder at kalde det, vi drømmer om, for et ”mål”, så måler vi pludseligt vores succes på hvor tæt vi er på målet – eller rettere: om vi arbejder os tættere på det eller ej. Og selv hvis vi vælger at springe ud i det, hvordan skal man så lige gøre i praksis? Er det overhovedet muligt, og hvad skal der til?

For at gøre alt dette nemmere, så vil jeg anbefale dig, at tænke tilbage til da du var yngre. Når du som barn tog en kappe på, og legede at ud var Superman eller Wonder Woman. Kan du huske hvordan disse historier – uanset om det var tegneserier eller noget du så i fjernsynet – inspirerede dig til at komme op med dine egne historier, som du kunne udleve igennem leg? Du kan drage nytte af den samme effekt i dag. Det vores fantasi gør, er at den giver os mulighed for at forestille hvordan andre ville løse et problem, og det kan inspirere os til at finde nyttige løsninger.

Når du først har lavet en klar definition af dit mål, så spørg dig selv hvem der ville kunne nå dette mål. Hvem kan du komme i tanke om – enten en virkelig eller en fiktiv person – for hvem det mål ville være realistisk at nå? Luk øjnene, og forestil dig at du træder ind og bliver denne person. Måske bliver du til Superman, og kan mærke hvor muskuløs du er og hvordan kappen flagrer i vinden bag dig. Måske du bliver til en special trænet jæger soldat med en Swarovski kikkert i hånden. Uanset hvem du forestiller dig kan nå dit mål, så forestil dig, at du bliver dem for en stund.

Tænk så på, hvordan denne karakter rent praktisk ville gribe problemstillingen an. Hvilen slagplan ville de lægge i jagten på dit mål, for at være helt sikker på de ramte plet? Nu er det din slagplan, og du kan begynde at arbejde dig imod dit mål, samtidig med du vokser til at blive den ideelle version af dig selv.