Skal du købe en brugt bil eller en ny bil?

Står du mellem og skal vælge en brugt eller en ny bil, men ikke rigtigt ved, hvad du skal vælge? Du får her nogle råd til, hvordan du tager det rigtige valg.

 

Når man skal vælge om man skal købe en ny eller en brugt bil, så skal man først tænke over, hvad man egentligt har brug for. Har du blot brug for en bil, der kan transportere dig fra A til B eller har du brug for en bil, som du evt. skal beholde i flere år, såsom otte til ti år? Du kan f.eks. inde på Hessel.dk finde alt fra nye biler til brugte biler og sammenligne dem.

 

Hvad har du brug for?

Hvad er dine behov? Du kan evt. spørge dig selv disse spørgsmål, som kan hjælpe dig på rette vej.

  • Har jeg brug for en bil, der skal holde i flere år?
  • Har jeg råd til en helt ny bil? Hvad er mit månedlige budget og hvad kommer den månedlige udgift til at være sammen med benzinudgifterne?
  • Hvad skal jeg bruge bilen til? Skal jeg køre lange kilometer på den hver dag eller skal jeg blot køre en tur til arbejdet og tilbage igen?
  • Har jeg kontanterne klar til at købe en brugt bil eller skal jeg tage et lån i banken?

 

Har du brug for en bil, som du skal have i flere år, så er en ny bil måske dit valg. Men har du f.eks. ikke råd til sådan en, så kan du finde en brugt bil, der stadig er som ny, men blot har kørt et par kilometer. Hvis du f.eks. skal pendle lang, bør du overveje om du har råd til en ny bil, da de nye biler oftest kan køre længere på literen end ældre brugte biler. Hvis du alligevel vælger at købe en brugt bil, er det altså bedre for dig at vælge en bil, der ikke har kørt så meget på tælleren, da du selv skal køre langt om året. På Hessel.dk kan du finde en del nye biler.

 

Ny bil, hvis…

Du bør overveje en ny bil, hvis du har råd til det og bruger bilen hver evig eneste dag. Bilen skal altså være pengene værd og skal ikke stå og samle støv i garagen. Der er desuden færre udgifter til vedligeholdelse, hvis du køber en ny bil. Med en ny bil har du desuden et fast budget uden de store overraskelser og du skal altså ikke lige pludselig skifte gearstangen eller andet på den. Du kan inde på Hessel.dk finde nye biler, der passer til dine behov.

 

Brugt bil, hvis…

Har du ikke råd til en ny bil, bør du klart overveje en brugt bil. Ulempen er dog, at du skal betale pengene i kontant og det er ikke altid, at man har kontanterne klar. Hvis du køber få kilometer om året kan en brugt bil desuden også betale sig. Du kan finde en brugt bil, der har kørt 75.000 km. hvilket ikke er dårligt. Dine få kilometer vil altså ikke have en særlig stor påvirkning på bilen. Du kan inde på Hessel.dk også finde brugte biler, der er ligeså gode som en ny bil.